Закарпаття Інформ

У той час як COVID-19 стрімко поширюється у Східній Європі, лідери зволікають із вживанням заходів

У той час як COVID-19 стрімко поширюється у Східній Європі, лідери зволікають із вживанням заходів
12487 ПЕРЕГЛЯДІВ

У головному госпіталі столиці Румунії останніми днями в морзі не вистачає місця, а лікарі в Болгарії призупинили рутинні операції, щоб допомогти пацієнтам із COVID-19. У столиці Сербії цвинтар тепер працює додатковий день протягом тижня, щоб поховати всі тіла, які прибувають.

Ось уже два місяці хвиля вірусних інфекцій безжально прокочується кількома країнами Центральної та Східної Європи, де рівень вакцинації набагато нижчий, ніж в інших країнах континенту. У той час як медичні працівники благали запровадити жорсткі обмеження або навіть закрити країну, лідери країн дозволяли вірусу безперешкодно вирувати протягом кількох тижнів.

"Я не вірю в обмежувальні заходи. Я не вірю в ті ж заходи, що існували до появи вакцин, - заявила минулого місяця прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч, коли в балканській країні щодня реєструвалися одні з найвищих показників смертності під час пандемії. -Навіщо нам тоді вакцини?"

 

На початку цього місяця офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я заявив, що Європа знову перебуває в епіцентрі пандемії коронавірусу. У той час, як у ряді західноєвропейських країн спостерігається сплеск інфекцій, саме країни на сході призводять населення до смертельних наслідків. 

Мої відео