Закарпаття Інформ

Білий дім проведе перший із 2016 року саміт племінних народів

Білий дім проведе перший із 2016 року саміт племінних народів
12326 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Джо Байден оголосить у понеділок про кроки щодо покращення громадської безпеки та правосуддя для корінних американців під час першого з 2016 року саміту племінних народів, повідомили у Білому домі.

Очікується, що у дводенному заході візьмуть участь лідери понад 570 племен США, близько трьох десятків із яких виступлять перед присутніми. Саміт проводиться віртуально у зв'язку з пандемією COVID-19, яка непропорційно часто торкається корінних американців та корінних жителів Аляски.

Байден та перша леді Джилл Байден виступлять у понеділок, а віце-президент Камала Харріс – у вівторок. Декілька членів кабінету Байдена також візьмуть участь.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі сказала, що саміт збігається з Національним місяцем спадщини корінних американців і вперше проводиться у Білому домі. За попередньої адміністрації Трампа саміт не проводився. Попередні конференції проводились у Міністерстві внутрішніх справ.

За словами Псакі, Байден використовуватиме саміт для оголошення кроків щодо покращення громадської безпеки та правосуддя для корінних американців, а також для захисту приватних земель, договірних прав та священних місць.

 

За даними Асоціації у справах американських індіанців, американські індіанці та корінні жителі Аляски більш ніж удвічі частіше стають жертвами насильницьких злочинів і принаймні вдвічі частіше зазнають згвалтування чи сексуального насильства порівняно з представниками інших рас.

Мої відео