Закарпаття Інформ

Захист від домашнього насильства: обмежувальний припис та проходження кривдником корекційної програми

Захист від домашнього насильства: обмежувальний припис та проходження кривдником корекційної програми
435536 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заборона наближатися ближче ніж на 200 та направлення для проходження корекційної програми строком на шість місяців. Таке рішення виніс миколаївський суд відносно чоловіка, який вчиняв домашнє насильство щодо своєї колишньої співмешканки. Інтереси постраждалої в суді представляла юристка Миколаївського місцевого центру з надання БВПД Надія Матвєєва.

 

Як розповіла клієнтка під час першої зустрічі, з кривдником в офіційному шлюбі вона не перебуває, однак близько 10 років вони жили разом однією сім’єю. Мають спільного сина, хоча в свідоцтві про народження колишній співмешканець, як батько дитини не зазначений. Через неадекватну поведінку співмешканця з січня 2021 року вони припинили стосунки та проживають окремо. Незважаючи на розрив, колишній співмешканець все рівно не залишав її у спокої, постійно її переслідував, в умовлений час не повертав сина до дому, погрожував відібрати в неї дитину, чинив щодо неї домашнє насильство психологічного характеру, що проявлялося у вигляді постійних словесних образ, погроз та залякування, обмеження у спілкуванні з іншими людьми, дозволяв в її сторону штовхання, плювки, погрози фізичною розправою. Окрім того, кривдник постійно принижував її та погрожував в SMS-переписках.

Вивчивши матеріали справи, фахівчиня склала заяву до суду про видачу обмежувального припису відносно колишнього чоловіка клієнтки, в якій вказала всі обставини справи. Зокрема, зазначила, що жінка щоб захистити себе від дій кривдника зверталася до правоохоронних органів, на підставі заяви клієнтки працівниками поліції було складено відносно кривдника протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1ст. 173-2 КУпАП, а саме вчинення домашнього насильства.

За результатом розгляду справи суд заяву задовольнив та видав обмежувальний припис, на максимальний термін у 6 місяців, яким заборонив кривднику перебувати в місці проживання клієнтки та наближатись ближче ніж на 200 м до місць частого відвідування колишньої співмешканки, а саме: місця навчання сина, а також у будь-який спосіб контактувати із нею. Крім цього, рішенням суду кривдника направлено до Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації для проходження програми для кривдників строком на шість місяців.

 

Справа № 487/7898/21

Мої відео