Закарпаття Інформ

У Кривому Розі невідомі поцупили скриньку с пожертвами

У Кривому Розі невідомі поцупили скриньку с пожертвами
151099 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Дніпровщині двоє молодиків викрали скриньку, в яку люди кидали гроші, щоб допомогти дитині. Онкохворому малюку збирають вже не перший день, тому сума була чимала.

Нерідко в магазинах по всій країні можна побачити бокси для збору коштів на лікування дітей. Вони з фотографіями, реквізитами, копіями документів та контактами для зв'язку задля перевірки правдивості даних. Зазвичай люди про це не задумуються, але радо допомагають, адже на кону життя дитини. Кілька гривень зі здачі можуть нічого не означати для когось, але ті самі кілька гривень може не вистачати до потрібної суми. І  тому нерідко такі бокси швидко наповнюються. І хоча їх закріплюють, трапляються випадки крадіжок.

Саме такий випадок і стався у Кривому Розі, що на Дніпровщині. Це сталося зранку, близько 10-ї години. Там, в одному із продуктових магазинів міста під назвою "Зефір", який знаходиться на зупинці Космонавтів, невідомий викрав коробку з грошима. Йому не завадило ні те, що це гроші на порятунок дитини, ні навіть те, що бокс достатньо міцно був приклеєний двостороннім скотчем. Біля каси нікого не було, в магазині також було пусто, тому ніхто не завадив йому докласти зусиль та відірвати бокс. Після цього він швидко покинув місце, а на вулиці його вже чекав спільник. Він слідкував, чи не йдуть до магазину люди, чи немає поблизу поліції та взагалі відстежував ситуацію довкола.

Пропажу помітила продавчиня. Складно було не помітити зникнення боксу, в якому на той момент вже назбирали близько 10-и тисяч гривень. Тому вона швидко зателефонувала до поліції. На щастя, у магазині стояли камери відеоспостереження, тому правоохоронці мали чіткі прикмети того, кого потрібно шукати.

Крадія знайшли достатньо швидко і затримали із доказами на руках.  Спільника шукали трохи довше, але і його знайшли. Зловмисниками виявилися два місцевих чоловіка. Тому, хто безпосередньо викрадав бокс – 28 років, його ж спільнику – 40. Обидва раніше вже були судимі. І до затримання вони вже встигли поділити поцуплене між собою.

Крадіїв затримано. Наразі вирішують питання про оголошення підозри та обирають запобіжний захід. Слідство продовжується.

Правопорушникам загрожує відповідальність за статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Покаранням може стати штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів, громадські роботи строком до 240 годин, до двох років виправних робіт, або ж позбавлення волі від чотирьох до шести років.

Мої відео