Закарпаття Інформ

На Львівщині науковці створили «рослинний» антисептик

На Львівщині науковці створили «рослинний» антисептик
186524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Викладацький склад Львівської політехніки розробив унікальний антисептик на рослинній основі. Антибактеріальна рідина є набагато безпечнішою і дієвішою за теперішні аналоги. У складі нового антисептика є залізо та рослини, які активно використовують у народній медицині. Зокрема, найважливішу роль відіграє Фломіс або як в народі кажуть «залізняк колючий»

 

Ідея виготовити «рослинний» антисептик виникла у студентів Львівського університету ще два роки тому. Проте втілити задум в реальність вдалося лише зараз. За основу рече вони вирішили взяти рослину Фломіс. Так, як вона росте лише в центральній Україні, то до справи довелося залучити студентів, які мешкають там. Ініціативу підтримав Єгор Базавлук. Парубок тривалий час збирав та висушував «залізняка колючого». Паралельно із юнаком, науковці додумували склад антисептика. Вирішили до рослин додати наночастинки срібла, щоб посилити противірусну активність речовини.

 

Завдяки, природному складу антисептик вважається нетоксичним. Він не висушує шкіру рук та має властивість до відновлення клітин, тобто допомагає швидше загоїти невеличкі пошкодження. Засіб називають лікувально-косметичним, адже він знищує мікроби тадбає про м’якість рук. Антисептики, що розроблені на основі спирту містять штучні екстракти, вони сушать шкіру рук, яка є дуже чутливою. Через це виникають тріщини та рани й туди часто потрапляє інфекція. Зимою таке трапляється все частіше і частіше.

 

Новий антисептичний засіб продемонстрували на різноманітних конкурсах в Україні. Стартап уже підтримали та надали фінансову підтримку. Науковці ж не зупиняють і продовжують працювати над новими проєктами.

Мої відео