Закарпаття Інформ

Вак Володимир Іванович : Видатна особистість. Історія про людину слова та знавця закону

Вак Володимир Іванович : Видатна особистість. Історія про людину слова та знавця закону
385385 ПЕРЕГЛЯДІВ
Мова йде про адвоката, а саме Вака Володимира Івановича. Як можна зрозуміти з його блискучої біографії, це дійсно майстер своєї справи. Що нам про нього відомо?

По-перше, Володимир є засновником адвокатського об’єднання «ВАК та партнери». Яке займається правовою допомогою тим, хто цього потребує.

Але спершу я хочу повернутись на початок його життя. Володимир Іванович уродженець с. Мерке, що розташоване в Джамбульскій області. В 1979 році, ще бувши юнаком, закінчив місцеву школу Краматорська, що на Донеччині.

Згодом, вирушив на військову службу, в прикордонних  військах. Це тривало близько трьох років.

Знайшовши роботу, в 1983 році почав працювати підручним сталевара на одному з металургійних заводів. Якщо бути точніше, то це був Краматорський металургійний завод ім. Куйбишева.

Попрацювавши близько року, Володимир вирішив отримати вищу освіту та вступив на юридичний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка. В 1990 році отримав диплом з відзнакою.

На початку кар’єри працював слідчим прокуратури Яготинського району, що на Київщині. Згодом Володимир Іванович стає обраним на посаду, судді Яготинського районного суду. Як можна зрозуміти, це доволі стрімкий ріст на професійному шляху. Тепер до найцікавішого.

В 1995 році він починає працювати адвокатом. Його адвокатський стаж понад 24 роки. Він спеціалізується в кримінальному та цивільному праві. Його клієнти відгукуються про нього добре, він має стабільну позитивну практику у різних напрямках правового поля. Наприклад, Володимир займається, як і посадовими злочинами, так і тяжкими злочинами проти особи. Має досвід в досить резонансних справах, навіть проти публічних осіб.

Це людина, яка займає активну соціальну життєву позицію., бере участь у публіцистичній діяльності. Має досить багато публікацій у фахових періодичних виданнях.

Також за свої статті отримав навіть нагороди. Наприклад «Юридичний вісник України» додав  його до списку лауреатів «Кращі автори 2016 року». Аналогічну нагороду Володимир Іванович отримав і у 2019 році, його було визначено знову лауреатом.

Також був відзначений подякою редакції журналу «Адвокат» та став переможцем Всеукраїнського конкурсу  кращих адвокатських промов «Сила слова» у 2019 році. Ці усі нагороди можуть говорити про бездоганну репутацію адвоката Вака В.І.

І це далеко не всі відзнаки за професіоналізм. У 2014 був створений певний онлайн-проєкт «Дошка пошани». Його заснувала  Рада адвокатів Київської області та пан Володимир потрапив в десятку кращих адвокатів. Також Рада адвокатів в Київській області у 2015 році відзначила його Почесною відзнакою за професіоналізм, майстерність та мудрість.

В чому ж феномен та його особливість? Як зазначає сам Володимир, що він має аналітичне мислення та велике бажання постійно вдосконалювати свої професійні навички. Тобто людина, яка є досить успішна, говорить, що постійно потрібно працювати та вдосконалюватись. Хіба це не мотивує?

В житті людини є два важливі напрямки це кар’єра та сім’я. І завжди перед нами вибір: успішна кар’єра чи щаслива родина. Я скажу, що краще за все знайти баланс в житті та правильно розставити власні пріоритети. 

Також відомо про те, що він є членом  Асоціації адвокатів України. Власне адвокатське об’єднання  створив у 2010 році та очолює професійну команду однодумців.

Дане об’єднання здійснює свою діяльність на території Київщини, а саме Згурівського, Баришівського, Яготинського та Переяслав-Хмельницького районів. Також вони співпрацюють у столиці.

Він завжди переконаний у своїх висновках, рішучий. Тонкий і тактовний співбесідник. Це дуже гарна риса для цієї галузі праці. Вміти знайти підхід до клієнта - одне з основних завдань правозахисника.

Його не можна назвати оптимістом чи песимістом. В професії юриста потрібно дивитись на факти та закон. Володимир Іванович вміє і завжди готовий піти на ризики. Бо без цього ніяк, якщо ти бажаєш бути майстром свого ремесла. Він є прагматиком, що завжди спрямовує дії на результат.

Володимир вважає, що глибоке знання законів, а також грамотне їх застосування з неординарним підходом є запорукою ефективного розв’язання правових суперечок.

Його досвід вражає та захоплює. 30 років практичних знань в юриспруденції на різних посадах. Спочатку прокуратура, потім суд і врешті адвокатська діяльність. Мене завжди надихають люди, які люблять те чим вони займаються. І це  яскравий приклад тому. Любіть те, що робите. А якщо хочеться змін, не бійтесь змінювати напрямок.

Він зазначив також, що його обурює вітчизняна діяльність, де панує непрофесіоналізм та корупція. Як зазначає, що з жахом уявляє, що станеться з країною, де грабування коштів з бюджету приймає прямо стаханівський розмах. Він переживає за майбутнє покоління, за те, щоб життя його онуки не протікало в такій державі. І з цього можна зрозуміти, про що ж мріє Володимир, думаю більшість вже здогадались.

Його мрія не егоїстична. Це мрія багатьох з нас. Не буду зволікати, мрія Володимира Івановича це демократична, успішна та сита країна. В якій жити легко, вільно та комфортно. Звідки не будуть тікати шукати кращої долі. Заради цього він готовий працювати цілодобово.

Багато з нас погодяться з думкою видатного адвоката. Звичайно завжди є ті, хто не поділяє ці погляди. Так і повинно бути. Ми всі різні, і погляди можуть не збігатися.

Гадаю ця історія буде цікава молоді, яка навчається на юридичному факультеті та тим хто ще обирає справу життя, за покликом серця. Я, як випускник саме юридичного також доєднаюсь в цю категорію прихильників права та букви закону.
 
Теги: адвокат,юриспруденція,право,Вак Володимир Іванович
Мої відео