Закарпаття Інформ

Військові 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку розповіли правду про дезертирів

Військові 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку розповіли правду про дезертирів
342907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська армія зараз професійна та натхненна як ніколи. І особливо помітна довіра народу до ЗСУ перед лицем спільного ворога. Зважаючи на те, що наші захисники відмінно справляються зі своїми задачами та б’ють ворога по всіх фронтах, противник масовано використовує інформаційну зброю. Серед таких випадків – вкиди то про фізичне знищення 115 окремої механізованої бригади ЗСУ, то про тотальне дезертирство. Насправді інцидент з утечею військових одного із взводів у Сєвєродонецьку дійсно був. Однак як все відбулося насправді, розповіли далеко не всі медіа навіть в Україні.

Історія із втечею військових 115 окремої механізованої бригади: що сталося?

Військові одного із взводів 115 бригади ЗСУ, що після формування у Черкаській області була відразу направлена до Сєвєродонецька, дійсно залишили свої позиції. При цьому, вони не втекли на західну частину України, як писали російські ЗМІ, а залишилися у східному регіоні країни. Вони записали та оприлюднили відео, у якому розповіли, що їх не влаштовує командування, яке нібито відсиджується у тилу і не виконує свої обов’язки як слід. Крім того, у відеоролику військові скаржилися на відсутність достатньої кількості озброєння. За їхніми словами, залишатися на визначених позиціях означало би стовідсоткову смерть, оскільки протягом тривалого часу вони не мали підкріплення або ротації в умовах надзвичайної щільності бойових дій. Такі скарги звучали не вперше: ще до цього бійці цього взводу зверталися до Президента та Головнокомандувача.

Якщо російські джерела суттєво перекрутили цю інформацію і розповідали, нібито 115-ту механізовану бригаду ЗСУ було знищено фізично, або військові втекли у повному складі, то українські ЗМІ передусім звинувачували командування у недбалості та непрофесійності. Тим самим вони знижують довіру до армії вцілому та знищують віру громадян у нашу перемогу. Тому бійці зі 115 бригади, які залишилися на позиціях незважаючи на труднощі, вирішили розповісти всю правду про втікачів. Для цього вони зняли власний відеоролик та оприлюднили його.

Правдива версія подій у 115 окремій механізованій бригаді

Як розповіли військові 115 бригади третього батальйону дев’ятої роти разом зі своїм командиром, тих, хто втік, інакше ніж дезертирами, вони назвати не можуть. Ще до цього вчинку вони не виконували поставлені завдання: не укріпили бліндажі, хоча мали два тижні часу та всі необхідні матеріали та інструменти. А залишивши свої позиції, вони тим самим наражали побратимів на велику небезпеку, оскільки покинули їх без достатнього підкріплення в оточенні ворога.

Стосовно скарг утікачів, бійці, які залишилися у бригаді, не погоджуються. Вони зауважили, що мають досить сучасного обладнання та озброєння, включаючи навіть популярні зараз Джавеліни. Немає проблем також з одягом, екіпіруванням, засобами індивідуального захисту та продуктами харчування. Саме тому, на думку військових, ті, хто втік, навіть перебуваючи у складних та небезпечних умовах, є ніким іншим, ніж дезертирами. Пояснюють цей факт тим, що більшість з тих, хто самовільно залишив позиції, не є професійними військовими, а отже, вони мали інші уявлення про війну. Однак ті, хто лишився, як би не було важко, розуміють, що позиції, на яких вони зараз перебувають, є дуже важливими, тому будуть захищати свою країну до перемоги.

Командир бригади та його побратими у своєму зверненні згадали і воїнів-добровольців, які мають бойовий досвід ще з 2014-2015 років. Вони попросили підтримати молодих хлопців з їхньої та інших бригад, яким наразі бракує військового досвіду. Загалом вся 115 окрема механізована бригада ЗСУ налаштована рішуче і впевнена: перемога близько, а вони зі свого боку зроблять усе можливе для її наближення з найменшими втратами.

 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу
Мої відео