Закарпаття Інформ

Відреставрувати чи ховати за ширмою? Як держава терорист ховає сліди злочину в тимчасово окупованому Маріуполі

Відреставрувати чи ховати за ширмою? Як держава терорист ховає сліди злочину в тимчасово окупованому Маріуполі
387455 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як вбивці замітають сліди протягом окупації міста, з надією, що це допоможе їм приховати від світу докази воєнних злочинів. Міська рада Маріуполя опублікувала фото розбомбленого драматичного театру, який знаходиться за ширмою з портретами російських письменників.

Відреставрувати будь-що, це не про росію, скоріше за все російська влада буде ховати сліди злочину, вчиненні на початку повномасшабного вторгнення, за ширмою з гарними малюнками. Після окупаії Маріуполя окупанти з усіх сил намагаються прикрити заподіяне ними жахіття в містах Маріуполя. Росіяни масово зносять пошкоджені багатоповерхівки. Компанія Maxar Technologies зробили спутникові знімки, на яких видно, як мирні житлові комплекси перетворилися на руїни. Міська рада Маріуполя також зазначила, ща на початку облоги від обстрілів постраждало 90% усього житлового фонду. Російські загарбники стирають з лиця землі Маріуполь.

І як завжди без фейку в російських новинах не обійшлося. Розповсюджувати фейк в росії являється вже традицією, яка передається з поколінь. В російських ЗМІ пролунала розмова про ремонтні роботи Маріупольського драматичного театру,які повині були розпочатися ще влітку, вони навіть завезли матеріали для будівництва. Російські терористи на прикінці літа 2022 року почали заливати тіла загиблих бетом, які знаходилися в театрі, хоча перед цим в їхніх новинах йшлося про відновлення театру, але наразі його заховали за ширму з портретами Гоголя та інших російськи письменників. Воєнний злочин неможливо заховати за різними декораціям, це не поверне її до того стану в якому вона була, будівля надалі залишається зруйнованою, а під її завалами загинули маріупольці. Звісно ніякої відбудови не буде. Російська влада не може дати ради своїм занепавшим містам, а тут хоче відновити те, що потрібно відновлювати роками і з хорошими матеріалами. Головна мета терориста - це аж ніяк не про відбудову, а про прикриття злочинів. Отже, приховати скоєне росії НЕ вдасться. В Україні є багато доказів, які направлені проти російських злочинців і ми самі розуміємо, що це зробила окупаційна влада росії. Серед доказів є спутникові знімки, також фото та відео -матеріали, які робили мешканці Маріуполя та журналісти. 

Наразі точного та повного звіту про руйнацію  отримати не можливо, оскілки місто знаходиться під повним контролем РФ. Масштаби імовірних воєних злочинів будуть очевидними лиш тоді, коли Маріуполь повернеться до України. Але якщо війна буде тривати довго, і звільнення території від терориста затягнеться, то справжні записи про те, що сталося, можуть бути втрачені для історії. Маріупольський драматичний театр для українського народу залишився пам'ятю про тих людей, які перебували в підвалі зі своїми дітьми, це місце стало уособленням болю. Росіяни ніколи не зможуть стати справжніми людьми,  для всіх вони залишуться вбивцями, які навіть не подивилися на напис "ДІТИ" біля драматичного театру, і продовжили надалі цинічно обстрілювати по укриттю.

Теги: Маріуполь, Азовсталь, Російська агресія ,Російське вторгнення в Україну,вторгнення рф в Україну
Мої відео