Закарпаття Інформ

115 окрема механізована бригада ЗСУ : народжені вогнем

115 окрема механізована бригада ЗСУ : народжені вогнем
47485 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про героїзм, силу, мужність та незламність наших Збройних Сил України знає кожен, їх слава розійшлася далеко за кордони незалежної України. Кожен воїн вірить у свою ціль, вони знають заради чого стоять на пекельних лініях бойових дій і знають, що правда і перемога тільки за нами.

До списку таких героїв входять і наші хлопці зі 115-тої  окремої механізованої бригади, що не раз завдавали ворогу нищівного удару. Їх формування було засновано у березні 2022 року, але професіоналізм цих солдат здобуто ще задовго до цього. Ще в боях за Донецький аеропорт ці мужні лицарі давало ворогу по заслугах і не поступалися жодної хвилини. І саме зараз ці сталеві надлюди знову сходяться  з російськими військовими та цього разу, як і тоді, помилування не буде.

Пройшло лише кілька тижнів після початку повномасштабного вторгнення, і частина корпусу резерву була сформована саме у цю бригаду. Серед нових бойових товаришів було і багато майстрів своєї справи, хто добре знайомий зі зброєю та війною в цілому. Але були й новачки, що вперше тримали гвинтівки в руках, однак це не завадило порозумітися, поділитися власним досвідом та стати справжніми побратимами.

Місцем базування цієї бригади стала Черкаська область, а саме село Благодатне. Цей, здавалося б, невеликий пункт, аж ніяк не завадив створити дійсно вражаюче військове формування, яке завдасть лиха окупанту не десятки та не сотні разів. До складу цього формування увійшли: кілька механізованих батальйонів, розвідники, зенітники, артилерія, снайпери, медики, інженери, а також оператори безпілотних літальних апаратів.

Кілька тижнів і вони вже стали на захист найбільш гарячих точок фронту, гідно приймаючи бій з ворогом і захищаючи власні позиції. Ця бригада зробила дуже вагомий внесок у захисті Сєверодонецька та Лисичанська, не раз проривала ворожу оборону та гнала російських військових, що ті аж полишали й власний одяг, аби тільки втекти від їх кари. Ні для кого не секрет, що бої за Сєверодонецьк – це справжнє пекло, де в буквальному смислі горіло усе і навіть земля. Але підрозділи бригади стійко захищали кожен шматочок землі, не зважаючи на велику перевагу у зброї окупантів, і вистояли у цій боротьбі.

Навіть не дивлячись на переважну більшість окупованих територій міста, бійці 115-тої окремої механізованої бригади продовжували контратакувати та відбирати у недруга по праву свою територію. Їх не зупиняло ніщо, навіть коли було зруйновано всі мости й, здавалося б, потрібно рятуватися від оточення, вони мужньо стояли на позиціях і нищили ворогів.

Вони боронять схід нашої країни ще з початку війни, повертають землі, рятують кожного, хто цього потребує і не важливо чи це люди, чи тварини. Кожного дня, кожну годину та кожну хвилину вони продовжують вибивати російських загарбників з територій України та карати їх по заслугах. Вони нещадно нищать позиції окупантів, беруть в полон ворогів і роблять все для того, щоб наблизити перемогу, щоб завершити жахіття, що було розпочате росією.

115-та окрема механізована бригада Збройних Сил України має власне гасло і воно звучить як "Народжені вогнем". І це дійсно так, адже бійці неодноразово доводили, що вони здатні пройти через пекельні точки, що їх не зупинить ніщо і ніхто. Бригада справді народжена пекельним вогнем на полі бою, вони як метал, що було виковано у цьому вогні. Але саме такі, загартовані вогнем та мечем бійці, врешті-решт, і є основою нашої національної боротьби та нашої беззаперечної перемоги, бо не дарма увесь світ знає, що ще з давніх часів, коли на цих землях ще буяло козацтво, ворог ніколи не зможе повернутися звідси живим і безкарним.

 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу, Вірю в ЗСУ
Мої відео