Закарпаття Інформ

Місто на кістках. Коротко про те, як росія "відновлює" Маріуполь

Місто на кістках. Коротко про те, як росія "відновлює" Маріуполь
370820 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кожен з нас добре пам'ятає трагедію в Маріуполі, пам'ятає про те, що відбулося рік тому, коли окупанти почали своє вторгнення на територію вільної України. Все почалося 24 лютого і першими це на собі відчкли найближчі міста до лінії фронту, серед них, нажаль, і Маріуполь.

     Щоденні вибухи, знищення усього, що тільки було можливо: будинків, парків, трансорту на околицяц і вбивство мирно населення: старих, молоді, дітей, жінок, чоловіків. Саме ці злодіяння і переьворили це колись прекрасне місто на місто привид, де все ніби завмерло назавжди, нагадуючи собою картинки з фільмів жахів. Ось тільки цьому жахіттю назва "русский мир".

     В соціальних мережах Вже не вперше ширилися чутки, а потім і фото-відео докази, про знищення будівель, їх знесення та перетворення на дороги тощо. Страшніше лише те, що вони полишили під тими завалами жертв свого злочину, а потім і сховали їх під бетоном, як це було з театром, де великими літерами було написано "ДЕТИ". Нажаль, для них немає різниці кого вбивати.

     Що ж відбувається там зараз? Ворог активно ширить всюди інформацію про початок "відновлення" міста, в мережі вже юезліш фото з новими будинками, що будують просто на місцях, де поховані сотні, а то й тисячі українців: закатованих, заморених голодом чи просто тих, хто не зумів вибратися із завалів.

     Кожен будинок як насмішка, вони яскраві, а на їх стінах виведені надписи з цитатами, що ще більш схоже на знущання над горем кожного з нас, хто розуміє правду про ті будинки, які росіяни виставляють як гордість. Але де та гордість? Невже вона в тому, що потрібно знищити, вбити все, а потім збудувати щось схоже на іграшковий будиночок часів ГДР, про що вказували й самі читачі новин в мережі.

     Все це тяжка трагедія для кожного з нас і ми будемо це пам'ятати, як би окупанти не хотіли, але правда завжди буде на поверхні, скільки б її не намагалися сховати. Ворога обов'язково буде покарано!

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia
Мої відео