Закарпаття Інформ

Польські вантажні перевізники почали блокувати кордон з Білоруссю

Польські вантажні перевізники почали блокувати кордон з Білоруссю
411844 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 травня на кордоні з Білоруссю розпочалася акція протесту польських транспортних компаній: перевізники почали блокувати рух вантажівок через прикордонний перехід «Корощин – Козловичі». Цей пункт пропуску залишається єдиним, де вантажівки можуть перетинати польсько-білоруський кордон.

Мета акції протесту – висловити незгоду із «захопленням білоруськими та російськими компаніями ринку вантажних автомобільних перевезень на схід». Справа в тому, що польські транспортники зазнають збитків через санкції Заходу проти Москви та Мінська. Тому вони вимагають від свого уряду заборонити в'їзд до країни напівпричепів білоруської та російської реєстрації, а також обмежити запроваджені пільги для українських перевізників.

Акція протесту на терміналі «Корощин – Козловичі» може тривати місяць, саме стільки її дозволила місцева влада. Повного блокування руху вантажівок не буде. Проходити планується по одному. Але величезні черги неминуче утворяться. За такою схемою з 4 травня біля пункту пропуску «Дорогуськ» на кордоні з Україною проходить акція протесту польських експедиторів.

Аби завжди бути вкурсі актуальних новин, підписуйтеся на телеграм канал NewsPrice

Теги: Україна, Білорусь, Польща, блокування руху вантажівок
Мої відео