Закарпаття Інформ

Верховна Рада збирається збільшити заробітну плату військовослужбовцям

Верховна Рада збирається збільшити заробітну плату військовослужбовцям
435074 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 травня у Верховній Раді зустрілась робоча група для обговорення змін до чинного законопроєкту про збільшення заробітної плати військовослужбовцям.

Про це повідомила пресслужба Верховної ради.

Зазначається, що участь в обговоренні взяли Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, керівники та представники депутатських фракцій у Верховній Раді, голови комітетів з питань національної безпеки, оборони та розвідки, з питань бюджету, з питань фінансів, податкової та митної політики, представники Міноборони, Генерального штабу ЗСУ, Міністерства фінансів, Служби зовнішньої розвідки України, Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Адміністрації Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Як зауважила пресслужба Верховної Ради, робоча група обговорювала розробку змін до нового законопроєкту для врегулювання питань, про які йшлось у листі від керівництва сил оборони і безпеки України. Мова йде про необхідність врахувати можливі негативні наслідки прийнятого Верховною Радою України законопроекту (реєстр. №8312).

Робоча група обговорила грошове забезпечення військових, а також додаткові винагороди. Зокрема, збільшення заробітної плати призваним на строкову військову службу, яка буде не нижче рівня мінімальної заробітної плати.

Також підвищення зарплатні торкається стипендій курсантам вищих військових закладів та закладів освіти, які мають військові навчальні підрозділи. Грошові виплати мають бути не нижче рівня стипендій цивільних вишів.

Окрім того, зарплату підвищують інструкторам.

У Верховній Раді наголошують на уніфікації оплати праці військовослужбовців усіх структур сил оборони і безпеки в контексті запровадження єдиного стандарту (порядку) грошового забезпечення. Додатково робоча група обговорила виплати винагород. До чинного законодавства збираються внести зміни, а саме створити законодавчі підстави для стимулюючих виплат для проведення наступу.

Представники різних структур торкнулись питання виплат компенсації членам сімей військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти, та індексації пенсій військовослужбовцям, а також окремо обговорили питання звільнення з військової служби деяких категорій військовослужбовців.

Під час зустрічі було запропоновано врегулювати питання реєстрації у військових підрозділах транспортних засобів з правим розташуванням керма в період дії воєнного стану та спростити процедуру списання відповідної техніки.

Як зазначається у пресслужбі Верховної Ради, результат цих обговорень впорядкує вище згадані питання у так званому "стимуляційному пакеті".

Нагадаємо, що з 1 лютого Міністерство Оборони зменшило додаткові виплати тим військовослужбовцям, які не перебувають на межі бойових дій. Для тих, хто знаходиться на фронті грошова виплата залишилась у розмірі 100 тис. грн.

Тоді заступник начальника управління соціальної підтримки — начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Міноборони Олег Рогаль зазначив, що військовослужбовцям, які перебувають на лікарняному та не виконують бойових завдань, не отримують 30 тисяч гривень винагороди.

Це викликало обурення у суспільства, тому у Верховній Раді повернули доплату у розмірі 30 тисяч гривень військовим, поліцейським та працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (рятувальникам).

Але міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій виступили з проханням відкласти це рішення.

Теги: Верховна Рада, Верховна Рада України,військовослужбовці,зарплатня,Міністерство оборони України,Валерій Залужний, війна в Україні, Російська агресія ,Повномасштабна російська агресія,Повномасштабне вторгнення
Мої відео