Закарпаття Інформ

У 3 областях без світла залишились 181 населений пункт

У 3 областях без світла залишились 181 населений пункт
370285 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України про енергетичну ситуацію на 23 грудня, через несприятливі погодні умови без електропостачання залишилось 181 населених пункти у трьох областях. Водночас Міненерго зазначає, що застосування планових відключень не передбачається.

У Закарпатській області через негоду залишаються без напруги 149 населених пунктів – це майже 30 тисяч споживачів.  

У Донецькій області станом на 6:00 ранку без електропостачання були 27 населених пунктів. Станом на 9:00 - 23 населених пункти (3,8 тисячі абонентів). Протягом доби знеструмлювались 5,8 тисячі споживачів у 7 населених пунктах, підключено до електропостачання 37 населених пунктів – це 9,7 тисячі абонентів. 

Внаслідок негоди у Харківській області залишаються знеструмленими 5 населених пунктів – 214 абонентів. Через бойові дії без напруги близько 16 тисяч споживачів – 67 населених пунктів.

Також через російську агресію в Дніпропетровській області знеструмлювались 42 абоненти, на ранок усі зі світлом. Через технічні причини вимикались 15,3 тисячі споживачів, вже підключено близько 15 тисяч абонентів. Крім того, внаслідок бойових дій росіяни пошкодили автомобіль – спецтехніка для роботи служби експлуатації газорозподільних мереж. Також внаслідок бойових дій у приватному будинку пошкоджено газопровід низького тиску, без відключення споживачів.  

У Запорізькій області через агресію російських загарбників залишається без світла 63 населених пункти (5,6 тисяч клієнтів).  

У Київській області технічні причини (які не уточнюється) спричинили знеструмлення  371 споживача. 

Після обстрілу Одеської області російською армією там знеструмились майже 4 тисячі абонентів  у 10 населених пунктах області. На ранок усіх заживлено. 

У Сумській області внаслідок бойових дій залишаються без напруги 54 населених пункти – 3,1 тисячі абонентів. Армія росії артобстрілом пошкодила надземні газопроводи в одному з районів області. Є відключені споживачі.  

В обласному центрі Херсонщини через бойові дії без світла залишились 177 споживачів, усіх наразі заживлено. Залишаються без електропостачання майже 5 тисяч абонентів. По області без напруги 45 населених пунктів – близько 26 тисяч точок обліку.  

У Чернігівській області результаті бойових дій знеструмлювались 14 населених пунктів (1,1 тисячі точок обліку). Через технічні причини – 3 населених пункти (588 абонентів). У західних регіонах прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с (перший рівень небезпечності). 

Пресслужба Міненерго додає, що ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. 

  • Нагадаємо, що раніше Міністерство енергетики повідомляло про засідання Ради міністрів енергетики ЄС, на якому Міністри енергетики країн-членів Європейського Союзу заявили, що вони підтримують Україну й готові надалі допомагати українському енергетичному сектору у відновленні та здійсненні реформ.
  • На цьому засіданні головувала віцепрезидент Уряду Іспанії Тереза Рібера, яка відзначила успіхи України в реалізації енергетичних проєктів і реформ, які продовжують здійснюватися навіть в умовах війни, та зауважила про потребу продовження руху заданим курсом.
  • Своєю чергою Європейський комісар з питань енергетики Кадрі Сімсон розповіла, що початок переговорів між Україною та ЄС про членство держави в Євросоюзі підтверджує успішні зусилля української сторони інтегруватися в спільноту.
  • Також Європейський комісар з питань енергетики відзначила зусилля українських енергетиків у процесі відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури й висловила подяку країнам-донорам за внески до Фонду підтримки енергетики України, кошти якого дозволяють закуповувати обладнання для проведення ремонтів.
Мої відео