Закарпаття Інформ

У Дніпрі спортсмени змагалися за звання кращих легкоатлетів міста

У Дніпрі спортсмени змагалися за звання кращих легкоатлетів міста
25948 ПЕРЕГЛЯДІВ

У довжину, висоту та потрійний стрибок. В приміщенні Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №3 відбувся фінал відкритого чемпіонату Дніпра з легкої атлетики.

З результатом 15 метрів 25 сантиметрів переможцем у потрійному стрибку стає Олександр Попко.

«Я начебто й переміг, однак результат сумний. Потрібно стрибати набагато далі, щоб бути на рівні під час участі в чемпіонаті України та на зарубіжних стартах», — каже переможець.

Олександру 22, десять з них він у легкій атлетиці. Хлопець виходець зі спортивної династії. Його батько Віктор Попко майстер спорту міжнародного класу. Атлет каже, може стрибати, як мінімум на 15 сантиметрів далі, втім сьогодні не пощастило.

«У мене біг нестабільний. Біжу повільно. Сам стрибок технічно мене влаштовує. Результат слабкий через те, що я повільний», — зізнається Попко.

Аби не порушувати карантинні обмеження, змагання з бігових дисциплін провели на іншій арені. Чемпіонат відкритий, відтак учасники звідусіль.

«Це є першим етапом відбору на змагання далі. Тобто, це фактично путівка на чемпіонат України та на чемпіонат області. Тут безумовно спортсмени намагаються проявити себе максимально», — пояснює директор КПНЗ «СДЮСШОР № 3» ДМР Олександр Жуков

Несподівано в чемпіонаті міста, в секторі стрибків у висоту взяла участь і краща легкоатлетка України, світова рекордсменка серед юніорів та віцечемпіонка світу, вихованка школи Ярослава Магучіх.

«В принципі ми з тренером хотіли змагатися на Трудових резервах. Думали самостійно піднімати по три-п’ять сантиметрів. Втім дізналися, що тут проходять змагання серед хлопців, тому вирішили пострибати. Чому ні? Мій результат дозволяє змагатися з молодшими хлопцями. Щоб було цікавіше, ми все-таки вирішили виступати тут і відкрити, скажімо так, літній сезон», — каже віцечемпіонка світу Ярослава Магучіх.

Ярослава розповідає, коли дізналася про введення глобального карантину, була на зборах в Португалії. Спортсменка повернулася на батьківщину в очікуванні відновлення змагань. Проте наразі задовольняється локальними стартами.

«Стрибалося добре в рідному СДЮШОР. З цього місця розпочалася моя спортивна кар'єра. Я пам'ятаю як в дитинстві я виступала тут. Потім потроху-потихеньку йшла до мети», — каже Ярослава.

Магучіх стрибнула на 1 метр 95 сантиметрів і стала кращою у Дніпрі серед дівчат. Щоправда, згодом взяла і 2 метри, втім ця спроба була поза офіційних результатів. Щодо хлопців, то «золото» з результатом 200 сантиметрів виборов 15-річний дніпрянин Іван Литовченко.

«До цього я ходив багато куди. Футбол, плавання, п'ятиборство. Все що завгодно. Згодом потрапив сюди. Знайшов себе, знайшов тренера. Наразі я задоволений та щасливий», — розповідає хлопець.

Іван зізнається, прагне потрапити на юнацький чемпіонат Європи-2021. Втім, наразі на нього чекає лише чемпіонат України. До Луцька на національні змагання в серпні можуть відправитися й інші переможці дніпровської першості.

Теги: легка атлетика,чемпіонат, Дніпро,Ярослава Магучіх
Мої відео