Закарпаття Інформ

У Кривому Розі шахраї організували мережу call-центрів, аби видурювати гроші у громадян

У Кривому Розі шахраї організували мережу call-центрів, аби видурювати гроші у громадян
24267 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисники під виглядом банківських працівників отримували реквізити карток та списували собі кошти. Паралельно дурили людей у фіктивних онлайн-магазинах, не відправляючи замовлення після отримання передоплати. Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Дніпропетровської області.

Співробітники Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області та Саксаганського відділення Криворізького відділу поліції викрили та припинили діяльність п’ятьох шахрайських call-центрів, розташованих у Кривому Розі. Як встановило слідство, їхні співробітники телефонували людям, видавали себе за службу безпеку того чи іншого банку. У ході бесіди отримували реквізити карток, після чого перераховували кошти з них на власні рахунки.

Заробляли шахраї й іншим способом: створили фіктивні онлайн-магазини, де нібито продавалась цифрова техніка, брали з покупців тілько повну передоплату, а замовлення, звісно, не відправляли.

«Під час обшуків у приміщеннях, де функціонували call-центри, вилучено 54 системні блоки, 37 ноутбуків, 14 мобільних телефонів, понад 1000 сім-карт, роутери, чорнові записи та грошові кошти у сумі понад 122 тис грн», — повідомляють у прокуратурі.

Наразі слідство намагається встановити повне коло причетних до злочинів осіб та загальну суму збитків, завданих потерпілим.

Теги: шахраї,колл-центри,Кривий Ріг,фіктивні ,онлайн-магазини,прокуратура
Мої відео