Закарпаття Інформ

У Дніпрі відбувся традиційний «Вечір боксу»

У Дніпрі відбувся традиційний «Вечір боксу»
24127 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два десятки поєдинків для майже пів сотні спортсменів із декількох областей України. У сутичках за нагороди боролися атлети всіх вікових та вагових категорій, а призовий фонд цьогорічного турніру склав понад 40 тисяч гривень.

Першість відкривали наймолодші, 10-річні спортсмени. Формула бою — 3 раунди по 1 хвилині. Однак вік не заважав юнакам битися до останнього. Не дивно, адже за поєдинками спостерігають сотні глядацьких очей. Вечір боксу-2020 разом зі спонсорами ініціювала міська боксерська федерація.
«Основне завдання - популяризація боксу. Друге завдання — це обмін спортивним досвідом», — пояснює заступник головного судді змагань Євген Бабенко.

Вперше за багаторічну історію турніру до програми включили дівочі поєдинки.
«У наступному році жіночий бокс буде включений до програми Олімпійських ігор. Буде три вагові категорії. Тому він популярний у всьому світі й в Україні. Природно, що ми намагаємося не відставати», — каже Євген Бабенко.

П’ятиразова національна чемпіонка, а також учасниця континентальної першості 16-річна Ірина Мельник з Покровського зізнається, виходячи на ринг, мріє про олімпійське «золото». Втім, у Дніпрі здобуває лише бойову нічию. Пояснює, план на бій змогла виконати не до кінця.
Попри неоднозначний старт після карантину, Ірина незабаром має намір вигравати обласні змагання та знову увійти до складу збірної країни. А от 15-річний дніпрянин Семен Чеберда у своїй зустрічі досить впевнено переміг. Хоча запевняє, тріумф дістався не просто.
«Тяжко! Дихання збите... По животу настукали, я трошки помер», — зізнається переможець змагань Семен Чеберда.

Серед численних глядачів на Вечір боксу завітали і професіонали. За усіма поєдинками уважно слідкував наразі непереможний Тимур Бриков. Його особистий рахунок на професійному ринзі — 7 перемог, усі нокаутом.
«Прийшов на турнір підтримати своїх хлопців. Цього року хочу відновити свою кар'єру, тому що була пауза. Пів року не боксував. Прагну завоювати титул, хоча б інтерконтинентальний, стати чемпіоном», — каже боксер-професіонал Тимур Бриков.

Демонструючи дива характеру в своїй парі, кращим стає Савелій Супрунець з Бердянська.
«Бій був дуже важкий. Цей суперник, я з ним вже не перший раз зустрічався. У нас там були особисті конфлікти. Але ми добре розійшлися. Я задоволений», — зізнається переможець змагань Савелій Супрунець.
Боксерський вечір завершили найстарші важковаговики змагань. Окрім нагород та подарунків учасники отримали й грошові заохочення.


Теги: бокс,змагання, Дніпро
Мої відео