Закарпаття Інформ

Пільговикам пояснили, як діяти, якщо водій не хоче їх везти

Пільговикам пояснили, як діяти, якщо водій не хоче їх везти
20324 ПЕРЕГЛЯДІВ

У разі відмови у безкоштовному проїзді пасажир має викликати поліцію. Зі скаргами слід звертатися до департаменту транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко.

Право на пільговий проїзд не обмежується ні кількістю місць у салонах громадського транспорту, ні часом здійснення перевезень, зазначають у департаменті. До того ж, у Дніпрі діти війни та ветерани праці мають право на безкоштовний проїзд у метро. А школярі віком до 14 років не сплачують за проїзд в електротранспорті та користуються 25% знижкою на міських автобусних маршрутах протягом усього року.

Тож, якщо водій відмовляється везти пільговика, слід викликати поліцію на місце події, а потім звернутися зі скаргою до департаменту транспортної інфраструктури ДМР. Обов`язково треба повідомити дату, коли відбувся інцидент, номер маршруту та номер транспортного засобу. У разі підтвердження правопорушення підприємству надається припис щодо його усунення. Якщо ситуація повторюється, розглядається питання щодо розірвання договору з підприємством-перевізником на право обслуговування даного маршруту.

У департаменті нагадують, хто має право на безкоштовний проїзд у громадському електротранспорті: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І та ІІ категорії, діти, яким встановлено інвалідність через чорнобильську катастрофу, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, податкової міліції, кримінально-виконавчої служби, державної пожежної охорони, служби цивільного захисту, Національної служби поліції України, особи з інвалідністю військової служби, військовослужбовці строкової служби, діти з багатодітних сімей, батьки військовослужбовців, які загинули чи пропали безвісти під час виконання службових обов’язків, пенсіонери за віком, особи з інвалідністю І ,ІІ,ІІІ групи, діти з інвалідністю, особи, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше одного супроводжуючого). У транспорті необхідно пред’явити відповідне посвідчення чи довідку встановленого зразка.


Теги: пільговий проїзд,електротранспорт,маршрутки,водій, Дніпро
Мої відео