Закарпаття Інформ

У Кривому Розі до акції протесту гірників приєднуються залізничники

У Кривому Розі до акції протесту гірників приєднуються залізничники
23469 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед вимог — підвищення зарплати та приведення в належний стан рухомого складу техніки. У разі ігнорування їх Укрзалізницею працівники Криворізького локомотивного депо оголосять «італійський страйк» з 29 вересня. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Первинна профспілкова організація Вільної профспілки залізничників України Криворізького депо звернулася з відкритим листом до міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула, в якому повідомила про своє рішення приєднатися до акції протесту шахтарів КЗРК. До того ж, у листі йдеться про численні порушення щодо оплати праці, права на відпустку, пільгового пенсійного забезпечення, застарілої та несправної техніки, на якій доводиться працювати.

Залізничники вимагають підвищення зарплати не менш ніж на 25%, перегляду рівня надбавок, приведення до ладу техніки. А якщо їх не почують, з 29 вересня буде оголошено так званий «італійський страйк». Це протест, що полягає в пунктуальному виконанні працівниками своїх посадових інструкцій, аж до безглуздих параграфів. Зазвичай він викликає істотне падіння продуктивності праці.

Щодо підземного протесту гірників, він триває вже п`ятнадцяту добу. Наразі у чотирьох шахтах знаходяться 179 працівників. У шахті «Батьківщина» — 74 гірники, у шахті «Тернівська» — 46, у шахті «Гвардійська» — 34, у шахті «Жовтнева» — 25.

 

Теги: шахтарі,залізничники,Кривий Ріг,страйк
Мої відео