Закарпаття Інформ

День «Ігротеки» для дітей з соціального центру «Добре вдома»

День «Ігротеки» для дітей з соціального центру «Добре вдома»
19036 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» в рамках свого проєкта «Ми зможемо» відвідав маленьких підопічних соціального центру. Їм запропонували пограти разом у настільні ігри.

До «Ігротеки» запрошують дітей від 3 до 16 років. Віцепрезидентка фонду Світлана Сербіна розповідає, обрали ігри відповідно віку, які допомагають не тільки весело провести час, а й зробити це з користю. Заняття розвивають логіку, дрібну моторику, особистісні та соціальні навички й увагу.

«Ігротека — це сукупність ігор, деякі з яких розробляють психологи. Такі ігри допомагають і дітям, і дорослим пізнавати себе, навколишній світ через ігрову форму. Тут — діти, які опинились у складних життєвих умовах, а такі забави діють як арттерапія і допомагають відволіктись та зменшити стрес», — каже Світлана Сербіна.

Діти з задоволенням долучаються до заходу. Їх ділять на команди та навчають правил. Міжнародний благодійний фонд «Солідарність» планує подарувати соціальному центру ігри, які дітям найбільше припадуть до душі, аби вони могли грати і самостійно.

«Ми сподіваємось, що діти визначаться, які ігри їм більше подобаються. А на майбутнє ми хочемо сформувати команди та обрати серед дітей ведучих, аби вони могли корисно та весело проводити своє дозвілля під час карантину або просто у вихідні дні», — розповідає віцепрезидентка фонду.

Теги: #відповідальнеспонсорство
Автор: МБФС
Мої відео