Закарпаття Інформ

Підводні камені при роботі з IT-підрядниками

Підводні камені при роботі з IT-підрядниками
50589 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чи знайомі Вам такі ситуації, коли програміст передавав Вам вихідний код або web-розробник не залишив доступ до хостингу?????
Клієнти фінансово-правової компанії "Алгоритм" часто задають нам питання про те, як же забезпечити спокій у своєму бізнесі при роботі з IT-підрядниками. Здавалося б, і договір підписаний, і робота йде. Але завжди між сторонами присутнє нерозуміння в якому напрямку працювати. Розглянемо 5 основних помилок при роботі з IT-підрядником:
✅Відсутність заключеного договору
✅ Неякісне / відсутнє ТЗ
Погано прописане або тим більше відсутнє ТЗ несе ризики для для замовника в тому, що фахівець може виконати роботу неякісно, ​​але при цьому вона буде відповідати ТЗ, а значить він може вимагати оплату.
✅Передача прав інтелектуальної власності
З юридичної точки зору, об'єкт інтелектуальної власності (наприклад, код програми) і майнові права інтелектуальної власності на цей об'єкт - 2 різні речі. Відповідно, без договору або з неправильно складеним договором, Ви можете отримати своє замовлення, але не отримаєте прав їм розпоряджатися
✅ Вихідний код
У нашій практиці не поодинокі випадки, коли сторони не домовилися про передачу вихідного коду. При цьому різні люди по-різному сприймають угоду про розробку якого-небудь програмного забезпечення- одні вважають звичайним, що вихідний код передається, інші - ні.
✅ Акти прийому-передачі послуг і прав на об'єкт ІВ
Акти прийому-передачі є найбільш поширеним документом, який підтверджує передачу прав на розробку / результат послуг, але сторони досить часто ігнорують його. Саме цей документ підтверджує, що робота виконана і прийнята або ж права передані.
Якщо Ви хочете ліквідувати проблеми та суперечки з IT-аутсорсингом - замовте юридичний супровід бізнесу завдяки 14 висококваліфікованим адвокатам та юристам по Україні компанії "Алгоритм", які завжди готові надати Вам якісну юридичну допомогу.

Наш сайт: algorithm-ua.com
Телефонуйте та замовляйте послугу юридичиного супровіду бізнесу:
+380443346412
Письмовий запит щодо консалтингу Вашого бізнесу просимо надсилати на електронну адресу: [email protected]

Теги: Інформаційне агентство Алгоритм,Київ,Юрист,Юридичний супровід,бізнес ,послуги для бізнесу
Мої відео