Закарпаття Інформ

Весілля у високосний рік - щастя чи руйнування?

Весілля у високосний рік - щастя чи руйнування?
188720 ПЕРЕГЛЯДІВ

Високосним роком вважається той, в якому замість стандартних 365 днів цілих 366. Такий рік настає раз в чотири роки. Минулий раз високосним роком був 2016 рік, а наступним після 2020 буде 2024. Для синхронізації з астрономічним роком, який триватиме 365 днів і 6 годин, вирішено було додати в лютому раз на чотири роки ще один день. Першим рішення про запровадження високосного року оголосив римський імператор Гай Юлій Цезар ще в 45 році до нашої ери. Хоча після смерті Цезаря, що настала до першого високосного року, жерці оголошували високосним кожен третій, а не четвертий рік. Пізніше, через 36 років, високосним стали вважати кожен 4 рік.
За високосними роками здавна закріпилася погана слава, негативні властивості і страшні забобони. Вважалося, що в таки роки немає врожаю і удачі для нових справ та починань. А одружуватися та створювати родину говорили взагалі марна справа. Багато людей перед одруженням або при народжені дитини починають звертати увагу на якийсь унікальний набір цифр. Хоча цифри не мають ніякого відношення до міцних стосунків. Цікаво те, що раніше високосний рік на Русі вважався роком наречених, коли дівчатам дозволялось засилати сватів до женихів. В свою чергу хлопці у високосний рік не мали права відмовляти жінці у пропозиції. Православні священнослужителі стверджують, що заборона на одруження і вінчання у високосний рік – це все язичницькі забобони. Господь не перешкоджає щирим і світлим почуттям закоханим та благословляє їх на створення сім’ї, якщо тільки обрана дата не припадає на час багатоденних постів у році. Як свідчать дані статистичних досліджень розлучення високосного року абсолютно не відрізняються від інших не високосних років. Крім того, за тими ж народними спостереженнями, наступний за високосним роком вважається роком вдівця. А ще одним наступний рік – це рік вдови. Неважко підрахувати, що для щасливого сімейного життя підходить лише один рік із чотирьох. Наші предки з обережністю відносились до високосного року, тому притримувались певних прикмет та забобонів: у високосний рік не починають серйозних справ; діти, народжені цього року, потребують захисту роду, тому хрестити малюка потрібно родичам по крові; в високосний рік не прийнято збирати гриби та цілющі трави; зазвичай собака цього року – знак небезпеки; високосний рік вважається не врожайним. Також є прикмети для тих, хто все таки наважився узаконити стосунки у високосний рік. В день одруження у нареченої вдома не потрібно збирати аншлаг людей. Кажуть, що відганяють щастя. Для фінансового благополуччя сім'ї потрібно три роки поспіль на річницю весілля застеляти стіл скатертиною, яка була на весіллі. Для довгої і міцної сімейного життя треба одягнути довгу сукню зі шлейфом. Молодятам рекомендується покласти до взуття по монеті. Нареченому і нареченій по шляху в палац одруження не можна озиратися назад.
Церква завжди говорить, що ніякого впливу рік на людину немає. Людина часто вказує своє маловір’я через прикмети. Також слід пам’ятати про таїнство вінчання, яке не може піддаватися змінам з боку прихильників ну мерології та забобонів. Вінчання – союз чоловіка та жінки, освячений церквою, де Господь своєю присутністю з’єднує душі в єдине ціле. У таїнстві вінчання Господь подає свою благодатну допомогу, щоб подружжя мало змогу бороти всі негаразди, які трапляються у спільному житті.

Мої відео