Закарпаття Інформ

Графіті як зброя проти насильства

Графіті як зброя проти насильства
200152 ПЕРЕГЛЯДІВ

Внаслідок відсутності згоди з насильством проти безпритульних людей група молодих осіб «Молодь за мир» зобразили на стінах у Львові стріт-арт «Невидимі люди». На такий задум молодиків підштовхнула ситуація, яка сталася у вересні 2020 року, коли декілька підлітків варварськи познущалися над бездомними у одному із закинутих будинків, які там поселились. Впродовж декількох днів підлітки жорстоко поводилися із людьми та знімали на відео. Пізніше стало відомо, що безпричальних Богдана та Ігоря медикам врятувати не вдалося, чоловіки померли у лікарні.
Малюнок відображений у вигляді конфігурації двох людей, чоловіка та жінки, обведених пунктирними лініями, які стоять перед зачиненими дверима. Художники пояснюють значення такого арту так, що людей, які зображені, наче вирізали з пейзажу міста, забравши у них права на свободу, гідність, власну особистість.
Стріт-арт можна побачити на вул. Єфремова, 11 на трансформаторній підстанції «Львівобленерго» . Втілити у реальність такий задум групі молодих художників допоміг львівський осередок організації «Будуємо Україну разом».
Головна ідейниця Анастасія Гриненко організації «Молодь за мир» розповідає, що зображення є не лише закликом проти знущання над безпритульними, а й змусити допомагати таким людям, особливо у зимовий період.
Активісти руху «Молодь за мир» творять у багатьох містах України, він є частиною міжнародної Спільноти святого Егідія. Ентузіасти щодня творять добро у вигляді допомоги бездомним, біженцям, літнім людям. А головне, заохочують до благодійності усіх небайдужих людей.

Мої відео