Закарпаття Інформ

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 8 млн грн

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 8 млн грн
45555 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури слідчими ГУ ДФС у Донецькій області здійснюється досудове розслідування за фактом ухилення підприємством реального сектору економіки від сплати податків у великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).


Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2020 років службові особи одного з суб’єктів господарювання задля власного збагачення налагодили канал з продажу вогнетривкої глини, яку реалізовували підприємству-нерезиденту за ціною, нижчою за ринкову на 25-30%.


Крім того, зловмисники, з метою ухилення від сплати податків та незаконного формування кредиту з ПДВ, оформлювали фінансово-господарські операції з підприємствами, які мали ознаки фіктивності.
Вказані незаконні дії призвели до ненадходження до Державного бюджету понад 8 млн грн податкових платежів, що є особливо великим розміром.

За результатами проведених санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях підприємства вилучено комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію та чорнові записи, які підтверджують проведення неіснуючих операцій та експорт продукції за заниженою ціною.
Досудове розслідування триває.

Мої відео