Закарпаття Інформ

Пандемія не зупинила життя. Куди подорожували українці цього року?

Пандемія не зупинила життя. Куди подорожували українці цього року?
81511 ПЕРЕГЛЯДІВ

2020 рік майже підбіг кінця, а це означає, що саме час підбивати підсумки. Так, цей рік був просто надважким для життя. Хвороба спіткала всіх зненацька, проте життя зупинити вона не змогла. Тож і туризм продовжував розвиватись. Звісно, в інші країни мало хто їздив, проте внутрішній туризм в Україні покращився.

Аби дізнатись, куди цього року їздили відпочивати наші земляки, Державне агентство розвитку туризму зробило запит до компанії Google. Вони надали звіт, в якому вказаний повний перелік запитів населення України. І те, що агенція побачила, приємно її вразило. Адже кількість подорожей в середині країни стала значно більшою. Багато мешканців вже забронювали собі місця відпочинку на Новий рік.

Дослідження ділилось на 4 категорії: море, гори, парки, заповідники. Статистика показала, що частим запитом були Бакота у Хмельницькій області та Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького. В Бакоти цікава легенда, в якій розповідається історія про затоплене місто. Крім того, там природа, яка заворожує погляд. А от парк атракціонів кликав до себе своїми неймовірними гірками, батутами та ін. В ньому стоїть найбільше колесо в Україні. А ще там можна погодувати білочок.

Серед місць біля моря в нас є прекрасна Одеса з клубами та театром. Хоча туристи цього року надали перевагу Херсонщині з її безкраїми видами, 12-ма курортними населеними пунктами та 75-ма родовищами цілющих мінеральних і термальних вод. В ній поряд перетинаються Чорне та Азовське моря, що придає їй привабливості.

А для тих, хто хотів просто відпочити, в нас є Буковель з її зонами комфорту. Для допитливих є Соляні шахти, в яких оркестр грає глибоко під землею. А також Національний природний парк “Святі гори”. Цього року, завдяки неможливості вилетіти за кордон, ми всі дізнались, якою прекрасною є наша країна.

Мої відео