Закарпаття Інформ

Сійярто просить, аби на Закарпатті посилено розпочала діяти місія ОБСЄ

Сійярто просить, аби на Закарпатті посилено розпочала діяти місія ОБСЄ
180059 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні президент Угорщини розповів, що під час переговорів у понеділок, він звернувся до нового Верховного комісара ОБСЄ. Його непокоїть ситуація, яка наразі відбувається на Закарпатті. Все це розпочалось з провокацій минулого року, проти самих українців, коли почали просувати румунську партію. Проте те, що там відбувається наразі, не лізе у жодні ворота на думку політика. Угорське населення Закарпаття стало постійно підвергатись провокаціям та нападам з боку корінного населення.

Сійярто розповів, що, налагоджуючи стосунки в середині власної країни, вони забули попіклуватись про національні меньшинства. Європейський Союз, який представлений комісією у кожній країні, яка намагається стати його частиною, чітко висловився стосовно того, яким має бути ставлення до мігрантів на їхню думку. Тому, аби контролювати цей фактор, вони створили власні органи, що слідкують за виконанням їхніх умов. Проте на Закарпатті порушують усі постанови ЄС стосовно ставлення до мігрантів.


Сійярто підкреслив, що для нього дуже важливо привернути увагу до подій, які відбуваються на Закарпатті. Вони хочуть, аби Європейська комісія, яка контролює права національних меньшинств в Україні, переїхала до Закарпаття і врегулювала всі проблеми, які там наразі є. Адже правлінню Угорщини надіслали докази того, що мігрантам з їхньої країни загрожували фізично та намагались проявити жорстокість по відношенню до їхніх близьких.

На думку правління Угорщини, це просто неприпустимо, адже якщо цю ситуацію ніяк не врегулюють, вони підніматимуть це питання на міжнародний рівень. І так триватиме, поки їхні вимоги не буде виконано. Тож скоріше за все, скоро на Закарпатті почне посилено діяти місія ОБСЄ.

Мої відео