Закарпаття Інформ

Невже ми знову будемо сплачувати за газ за єдиною квитанцією?

Невже ми знову будемо сплачувати за газ за єдиною квитанцією?
9141 ПЕРЕГЛЯДІВ

Юрій Вітренко розповів про те, що Міністерство енергетики планує найближчим часом все ж таки задовольнити прохання людей та повернути єдину квитанцію за газ. Нещодавно було введено дві окремих платівки. За однією населення повинне було сплачувати кубометри газу, які використали, а за іншою – його транспортування. Проте людям досить незручно сплачувати за одну й ту саму послугу за різними квитанціями. Тож вони самі почали скаржитися Міністерству енергетики.

За словами Юрія Вітренко, Міністерство зараз намагається розв'язати поточні питання, які виникли у населення. Вони розпочали із тих, які викликали найбільше обурень серед українців. На своїй сторінці у Фейсбуці він зазначив: “З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів – це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому, щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах”. Проте як скоро їм вдасться владнати це питання, поки невідомо, адже наразі воно перебуває лише на стадії розгляду. Що ж стосується інших питань, то їх розглядатимуть одразу після розв'язання поточних проблем.

А ми нагадуємо, що Президент України вже підписав указ, згідно з яким газ не повинен дорожчати протягом декількох місяців. Аби поставники не могли виставити більший цінник, вони обмежили його 6,99 за кубометр. Багато хто з поставників виставив ціну трохи нижчу за максимальну. Але як розвиватимуться події, у разі, якщо квитанцію знову зроблять єдиною, поки невідомо. Коли з’явиться інформація з цього приводу Міністерство енергетики обіцяло опублікувати всі умови на своєму офіційному сайті. А поки вони ще намагаються створити та довести до нормального вигляду законопроєкт, ВРУ розв'язує питання стосовно оплати.

Мої відео