Закарпаття Інформ

Ігор Матович, який обіймає посаду прем’єр-міністра Словаччини, перепросив в України за заподіяну кривду

Ігор Матович, який обіймає посаду прем’єр-міністра Словаччини, перепросив в України за заподіяну кривду
24981 ПЕРЕГЛЯДІВ

Словацький державний діяч та лідер правоконсервативної партії «Звичайні люди» вибачився перед громадянами України за невдалий жарт про Закарпаття. Ігор Матович написав в соціальній мережі Twitter, що це була «неадекватна реакція».


З його слів стало відомо, що Словаччина має чітку позицію стосовно цілісності кордонів України. Також Прем’єр зазначив, що дуже важливо дотримуватися міжнародного права.


Матович написав: «Словаччина – твій друг», відмітивши при цьому президента України Володимира Зеленського та міністра іноземних справ України Дмитра Кулебу.


На своїй сторінці в мережі Facebook він повідомив також про те, що контракти на закупівлю вакцини від Covid-19, постачальником якої є російська компанія Sputnik V, буде розірвано. Зазначаємо, що Словаччина замовляла 2 мільйони доз вакцини від коронавірусу.


Ігор Матович закликав своїх колег з уряду підтримати його рішення про відмову від російської вакцини та заявив: “якщо виникла ситуація, при якій вакцину від російського виробника в моїй країні так зненавиділи, що навіть наші партнери по коаліції нам погрожують розпадом, то ми розірвемо контракт на постачання всієї партії вакцини, яка складає два мільйони штук, уже сьогодні!”


Вероніка Ремішова, яка обіймає посаду міністра охорони здоров'я, також негативно висловлювалась проти того, щоб вакцину від російського виробника прийняли в Словаччині. Міністр сказала: «дочекайтесь офіційного дозволу від Європейського союзу на використання їхньої вакцини, як і домовлялися з самого початку. Можна було б обійтись без цього цирку з порушенням правил та перекладанням відповідальності на плечі лікарів».

Раніше зазначали, що Словаччина замовила У РФ 2 мільйони доз вакцини від Covid-19. Ця подія привела до кризи в керівній коаліції Словаччини та створила ризик її розпаду.
Також 4 березня прем’єр-міністр Словаччини пожартував про те, що готовий поміняти Закарпатську Україну на російську вакцину. Після цього він сказав, що пожартував та запевнив, що нічого РФ він не обіцяв.


Мої відео