Закарпаття Інформ

На Рівненщині надано більше 20 тисяч послуг в рамках проєкту єМалятко

На Рівненщині надано більше  20 тисяч послуг в рамках проєкту  єМалятко
237469 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники відділів ДРАЦС Рівненської області з моменту запровадження комплексної послуги єМалятко опрацювали 4902 заяви та надали 20035 послуг. Зауважимо, що сервіс доступний у всіх територіальних відділах ДРАЦС Рівненської області. За цей час послугою скористалися майже 5000 батьків. Варто зазначити, що 204 заяви було подано онлайн через портал Дія.
Унікальний сервіс єМалятко дозволяє батькам отримати до 9 найважливіших державних послуг, пов'язаних із народженням дитини за однією заявою. З них є дві обов’язкові послуги - державна реєстрація дитини та визначення належності дитини до громадянства України, і додаткові. Серед послуг на вибір найпопулярніші: реєстрація дитини у ДРФОПП - 3907 та призначення державної допомоги при народженні дитини - 3415. Загалом впродовж 2021 року більше 93% новоспечених батьків Рівненської області обрали послугу єМалятко при державній реєстрації народження дітей, - зазначає Оксана Сальчук заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) у Рівненській області.
Повідомляємо, що скористатися послугою єМалятко можна в усіх відділах державної реєстрації актів цивільного стану, Центрах надання адміністративних послуг, та онлайн.

Мої відео