Закарпаття Інформ

Скільки коштів сплатили дітям у Кременчуці та районі?

Скільки коштів сплатили дітям у Кременчуці та районі?
328322 ПЕРЕГЛЯДІВ

У боротьбі за дитячі кошти державні виконавці змушені стикатися з батьківською принциповістю, байдужістю або навіть зухвалістю. Так, виплата аліментів здатна пробудити у дорослих ненайкращі риси характеру, котрі лише ускладнюють процедуру ліквідації заборгованості.

Як розповіли у Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми), щоб належним чином вплинути на боржника, у якого сукупний розмір заборгованості зі сплати аліментів перевищує суму платежів за три місяці, фахівці юстиції арештовують його майно та банківські рахунки. А якщо розмір заборгованості більше суми відповідних платежів за чотири місяці, то у цьому випадку державні виконавці виносять постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві:

• на виїзд за межі України;
• на керування транспортними засобами;
• на користування зброєю;
• на полювання.

Варто зазначити, що разом з обов’язковими щомісячними платежами, родина також має право отримати бонус за очікування у вигляді відсотку від загальної суми боргу. Така можливість виникає при наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів:

• за рік - 20% від суми несплачених аліментів,
• за два роки - 30% від суми несплачених аліментів,
• за три роки - 50% від суми несплачених аліментів.

Водночас, «витримка» деяких батьків змушує правників застосовувати більш радикальні заходи – складення адміністративного протоколу, який після направлення до суду може загрожувати боржнику годинами суспільно корисних робіт (від 120 годин – до 360 годин).
Разом з тим, з початку 2021 року у Кременчуці та районі державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) стягнули майже 30 мільйонів гривень аліментів, відновивши економічні права понад 3 тисяч дітей.

Мої відео