Закарпаття Інформ

Бумеранг долі: Кримська платформа стане основною зброєю України щодо анексії

Бумеранг долі: Кримська платформа стане основною зброєю України щодо анексії
13160 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Туреччини відкрито заявляє про те, що Кримська платформа є одним з найважливіших ричагів рятування Криму. Реджеп Тайіп Ердоган є щирим прихильником створення Кримської платформи та обіцяє своє міцне слово та руку підтримки.
Політика Туреччини щодо суверенітету української держави та її цілісності із Кримом є незмінною – як і Європа та США, Туреччина вважає анексію Криму незаконною та протиправною.


В установчому саміті Кримської платформі, який відбувся у Києві 23 серпня, візьмуть участь 44 держави. Як повідомляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, 14 з них будуть представлені на рівні президентів та голів урядів. На диво українців, Азербайджан відмовився надсилати представників, але договір для підписання саміту буде доступний для всіх країн.


Кримська платформа буде мати свій офіс, що стане ліфтом для всіх охочих піднятися до влади і сказати своє слово. До речі, працювати офіс буде щоденно.
За задумом Києва, існування Кримської платформи припиниться тільки після повернення Криму Україні. Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова називає платформу "консультативно-комунікаційним механізмом", що об’єднає політиків, дипломатів та громадянських активістів.

Примусова для Росії, довгоочікувана для інших
Основним завданням саміту та взагалі Кримської платформи є примусова для Росії мирна деокупація Криму. Еміне Джапарова має 5 пріоритетних напрямків щодо політики повернення Криму, одним із яких є подолання екологічних наслідків. Ситуація і справді лякає – за останні 5 років кримське повітря перетворилося із цілющого на забруднене. Всьому виною постійні стрілянини та протести із димовими шашками. Особлива увага буду приділена політичним в’язням.


Хоче Росія того чи ні, але вже 44 країни зі своїми представниками розробляють план дій для Кримської платформи. Об’єднання проти спільного ворога і справді може зміцнити не тільки внутрішню політику країн, а й зовнішню. Будемо сподіватися, що після саміту обіцянки всіх країн ввійдуть у чин.

Теги: Кримська платформа
Мої відео