Закарпаття Інформ

Тимошенко хоче, щоб Кабмін знову керував усіма держпідприємствами

Тимошенко хоче, щоб Кабмін знову керував усіма держпідприємствами
118587 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова партії «Батьківщина» прагне, щоб усіма державними корпораціями управляв Кабінет міністрів. Тимошенко стверджує, що вже зареєструвала законопроект. На сайті Верховної Ради його тексту ще немає
Лідерка політичної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко зареєструвала у Верховній Раді законопроект №3955, згідно з яким усі державні корпорації перейдуть у підпорядкування Кабінету міністрів, а їхні наглядові ради буде розпущено.
За словами політика, на цей крок її змусила піти вимога МВФ ввести наглядові ради ще у п’ятнадцятьох держпідприємствах, а також позбутися обмежень щодо заробітних плат їх членів.
Тимошенко вважає, що заради 1,2 мільярдів євро фонд вимагає позбутися «наших економічних цінностей, нашої власності, наших фінансових потоків». Вона також додала, що вважає такі вимоги міжнародних партнерів придбанням України, її ресурсів та можливостей
Законопроект Тимошенко зареєструвала разом із колегою по фракції Сергієм Власенком, однак станом на 14:15 його тексту на сайті Верховної Ради ще немає.
Нагадаємо, що корпоратизація державних підприємств розпочалася у 2015 році з ініціативи Кабінету міністрів, через що ними почали управляти наглядові ради, а не уряд напряму.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Юлія Тимошенко,державні підприємства
Автор: News Ukraine
Мої відео