Закарпаття Інформ

Спілкування Володимира Зеленського зі студентами та викладачами Університету Буенос-Айреса

235100 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Ніхто у світі не повинен залишатись наодинці з таким ворогом свободи, який робить своєю зброєю навіть масштабний екоцид і погрожує радіаційною катастрофою! Це виклик цінностям будь-якої нації, будь-якої культури, будь-якої країни.

Якщо такий ворог свободи досягне успіху своїм терором хоч десь у світі – це буде лиш питанням часу, коли життя світу буде зруйноване.

Різні диктатури можуть надихатися теперішньою російською диктатурою – її цинізмом, її злобою. 

Різні терористи можуть надихатися теперішнім російським терором – його безмежністю.

І будь-яка свобода на планеті буде надихатися українською свободою, коли ми нарешті виженемо російських загарбників із нашої землі.

Саме тому ми так потребуємо вашої допомоги. Народи і держави Латинської Америки можуть зробити так багато для захисту свободи та права кожного народу на свободу! І для цього зовсім не треба навіть безпосередньо втручатись у війну, що триває. Достатньо – захищати свободу. 

Захищати її не лише у своїх країнах для своїх людей, а й глобально, зокрема на рівні міжнародних інституцій, на міжнародних самітах. І треба засуджувати ворогів свободи – ким би вони не були і який би народ вони не намагались поневолити. 

А головне – треба працювати всім разом, усім націям, які поважають міжнародне право, щоб свободі народів не було загроз.

Так само, як люди на вулицях і площах у єдності можуть повалити будь-яку диктатуру, – об’єднаний світ здатен знешкодити будь-якого агресора, будь-яку загрозу глобальній свободі. Але для цього треба діяти на захист свободи! Усім разом. І Аргентині, і всій Латинській Америці, усьому світові».

Спілкування Володимира Зеленського зі студентами та викладачами Університету Буенос-Айреса – найбільшого аргентинського вищого навчального закладу, у якому навчалися 15 президентів Аргентини та навчалися або викладали четверо лауреатів Нобелівської премії.

Мої відео