Закарпаття Інформ

Відмовився від евакуації з Маріуполя та забезпечує охорону важливих для окупантів об’єктів – судитимуть експоліцейського

Відмовився від евакуації з Маріуполя та забезпечує охорону важливих для окупантів об’єктів – судитимуть експоліцейського
359972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року чоловік, маючи понад 20-річний досвід роботи у правоохоронних органах України та будучи вільнонайманим працівником Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області, не виконав наказу керівництва щодо евакуації та залишився в окупованому місті.  
 
 
У червні 2022 року він виявив бажання співпрацювати з представниками «днр» та добровільно обійняв псевдопосаду у незаконно створеному «Маріупольському міському відділі державної служби позавідомчої охорони УДСПО», підпорядкованої фейковому мвс «республіки».
 
Після складання присяги на вірність прокремлівському режиму, який зруйнував місто та вбив сотні громадян, так званий правоохоронець виконує покладені на нього обов’язки. Зокрема, за наказами керівництва він забезпечує реагування на спрацювання охоронно-пожежної та тривожної сигналізацій, встановлених окупантами на важливих для них об’єктах.
 
Оскільки звільнений з посади в Україні чоловік перебуває за межами підконтрольної території, його судитимуть заочно.
 
Максимальне покарання за санкцією статті 15 років за гратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
Мої відео