Закарпаття Інформ

Актриса з фільму "Чарівна лампа Аладдіна": що відомо про кінокар'єру Додо Чоговадзе

Актриса з фільму "Чарівна лампа Аладдіна": що відомо про кінокар'єру Додо Чоговадзе
226476 ПЕРЕГЛЯДІВ

На кіноказці "Чарівна лампа Аладдіна" виросло не одне покоління глядачів. Напевно багато з них і досі пам'ятають головну героїню, царівну Будур, яка вирізнялася витонченістю та вишуканістю. А от справжнє ім'я актриси, мабуть, відоме не кожному, адже знялася вона всього в трьох фільмах. Додо Чоговадзе зіграла в 30 років останню роль у фільмі і зникла з екранів телебачення. Що сталося з актрисою та чим займається зараз - у нашому матеріалі.
Додо Чоговадзе народилася в 1951 році в Тбілісі. З дитинства була тендітною дівчинкою, займалася в хореографічному училищі. Саме там якось звернув на неї увагу асистент режисера Тбіліської кіностудії і запропонував їй пройти кастинг на головну роль у фільмі "Маленькі лицарі". З цього й почалася кінокар'єра дівчини.
Наступною могла бути роль в екранізації " Героя нашого часу"Лермонтова. Режисер фільму Станіслав Ростоцький побачив фото юної дівчини й запросив її до Москви. Додо з мамою поїхала на проби і вже роль була у її руках. Але, як тільки режисер дізнався, що дівчині 13 років, відмовив. Станіслав Ростоцький не хотів запроторити до в'язниці, а брати участь дівчині у любовних сценах потрібно було б.
Звісно, Додо переймалася відмовою. Тож коли її запропонували роль царівни Будур у "Чарівній лампі Аладдіна"дівчина додала собі один рік, приховавши справжній. Хоч і любовних сцен в цьому фільмі не передбачалося, лише один не винний поцілунок. Однак Борису Рицареву довелося добре попітніти аби донести до дівчини, як це потрібно робити. Але однак актори просто потягнулися одне до одного, закрилися вуаллю і просто повтікали, ніякого поцілунку не було.
Проте на знімальному майданчику виникла одна цікава ситуація: якось під час зйомок всі святкували 16-річчя Додо. У самий розпал свята дівчина розплакалася і втікла. Коли вже її знайшли, акторка зізналася, що збрехала і додала собі зайвий рік. Знімальна група ще довго з цього сміялась.

Однак це був не останній раз, коли дівчина лила сльози. Наприклад, коли акторка впала з воріт під час зйомок, режисер злякався і щоб не ризикувати її здоров'ям, найняв дублершу. Додо не зрозумівши справжньої причини, думала, що її хочуть замінити іншою акторкою.
Вдосталь на майданчику було й сміху. Під час перерви грим знімати не можна було. Тож в костюмах і з макіяжем вони йшли через всі вулиці Ялти до сосисочної.
Під час зйомок в Додо Чоговадзе склалося перше кохання. Однак не до красеня Аладдіна, а до оператора Костянтина Загорського. Потайки дівчина намагалася бігати до нього на побачення, однак мати все суворо контролювала. Через те, що дівчина була неповнолітня, мати приїхала з донькою як член знімальної групи.

Після виходу "Чарівної лампи Аладдіна", дівчина стала популярною. Борис Рицарев і далі планував працювати з актрисою. Спеціально для неї були написані сценарії до фільмів " Русалок"та "Аеліта". Але автора сценаріїв Олександра Червінського посадили до в'язниці за політичні мотиви і зйомки були скасовані.
Додо повернулася до Грузії. Там закінчила Тбіліський театральний інститут і у 23 роки вийшла заміж за співака Давида Шушаніна, у них народилася донька. Проте через те, що чоловік вбачав у дружині лише домогосподарку, вони розлучилися. Кінокар'єра також не склалася. У 30 років акторка зіграла останню роль у військовому фільмі "У небі" Нічні відьми". Після цього Додо не з'являлася на екранах, лише час від часу знімалася в рекламних роликах.
Нині Додо Чоговадзе живе в Тбілісі. Їй 69 років і вона викладає ритміку в Тбіліському театральному університеті. А от що з приводу кінокар'єри, то актриса давно не знімається в кіно та й пропозиції від режисерів взагалі не надходять.

Мої відео